مقدمه
آموزش رُکن اساسی ارتقاء سطح بینش و دانش یک ملت به شمار می رود. آموزش صحیح در مورد هر چیزی تأثیر به سزایی در تربیت نسل های آینده یک جامعه دارد. جامعه شناسان، روانشناسان، فلاسفه و مسئولین آموزش و پرورش در طول تاریخ به مسائل آموزشی توجه کرده و مطالب مفید و نظریه های متفاوتی را در جوامع مختلف بشری مطرح کرده اند. هنرمندان نیز اعم از نویسندگان، رمان نویسان و نمایش نامه نویسان نیز در بین ملت های مختلف به این گونه مسائل توجه داشته و با نگارش و یا به صحنه بردن آثارشان کوشش هایی در جهت بهبود مسائل آموزشی در جوامع مختلف داشته اند.
شهرشیراز علی رغم دارا بودن سابق های دراز مدت و پر آوازه در هنر، اما متاسفانه از نظر آموزش هنر در عرصه سینما و تئاتر در جایگاه مناسبی قرار ندارد. البته تلاش بعضی از مسئولان برای دعوت از اساتید مطرح کشور و حتی خارج از کشور هرزگاهی به چشم می خورد اما هم چنان ما شاهد عدم رشد هنر سینما و تئاتر در استان فارس و به خصوص شهر شیراز هستیم. متاسفانه استانداردهای لازم آموزشی در این عرصه به صورت جدی تعریف شده نیست چرا که مسئولان از دانش کافی در این حوزه بهرمند نبوده و توانایی ارائه سر فصل مناسب با توجه به گرایش های مختلف را نداشته و این خود می تواند باعث عدم جدی گرفتن آموزه های سینمایی و تئاتری در استان باشد.
هدف از برگزاری این کلاس ها، ارتقاء سطح آموزش هنرهای نمایشی و سینمایی در شیراز بر اساس یک ساختار نظام مند و پایدار با توجه به مسئولیت های هدایتی، حمایتی و نظارتی، در چارچوب سیاست های کلان فرهنگی هنری می باشد، تا در جهت رشد علوم سینمایی و هنرهای نمایشی شیراز با توجه به ضرورت آموزش این ابر هنر برای ارتقاء سطح فرهنگ ایرانی اسلامی گام بردارد.
ضرورت و هدف
ضرورت آموزش از این حیث می تواند مورد ارزیابی قرار بگیرد که شناخت علوم سینمایی و تئاتر به عنوان یک هنر فاخر و جریان ساز، می تواند به صورت عملی(ساخت فیلم و اجرای تئاتر) با بیان مسائل اجتماعی و نقد روشمندانه آن گامی مهم در پیشبرد فرهنگ بردارد. و از طرف دیگر، باعث آشنایی توده ی مردم نسبت به این عرصه شده و طبیعتاً شناخت عوام نسبت به هنر سینما و تئاتر علاوه بر رشد فرهنگی، باعث رونق اقتصادی این دو هنر فاخر می شود و علاقمندان خرد و کلان آکادمیک و تجربی این عرصه از امنیت اقتصادی بهره مند خواهند شد.
آموزش صحیح زمینه اندیشیدن را، به اشكال و حالات و موقعیت های مطلوب آن، فراهم می آورد. سینما و تئاتر، علاوه بر آسیب شناسی امور، از جهات دیگری نیز به بالندگی و پویایی جامعه و فرهنگ یاری می رساند، زیبایی های رخ دادها، حالات و موضوع های کمال یافته، زندگی بخش و حماسه آفرین را با شیوهای نامتعارف و بدیع و با نگرشی قیاسی نشان می دهد. از حیث دیگر وقتی که ایستایی و بی معنایی انسان و زندگی موجود را نمایان می سازد باز به تعالی نهایی و غایی آنها نظر دارد، به طوری که از ارزش های موجود به گونه های شهودی، رمز و رازهای نادیده و نامكشوف انسان و زندگی را کشف و به شیوهای استقرائی آشكار می کند. هنر سینما و تئاتر در عواطف و احساسات ناب و متعالی انسان ریشه دارد و بخش عمده هایی از معنا و دلالتگری آن نیز، به همین حقیقت برمی گردد؛ ازاین رو، صرفاً بر داده ها و داشته های مضمونی یا عاطفی متكی نیست، بلكه اساساً انتقال دهنده و تشدیدکننده خصایل و احساسات بشریست؛ همین ویژگی سبب شده است که فرهنگ زایی آن بسیار سریعتر از علوم تاریخ، فلسفه یا جامعه شناسی محقق شود و هر داده ای را با وجوه حس آمیز و نیز زیبایی شكل، ساختار و ریتم همراه کند.
سینما و تئاتر برخلاف فلسفه، تاریخ و علوم اجتماعی که فقط کارکردی نظری و تحلیلی دارند، داده هایش را به صورت داستان یا با تصویر کردن یک موقعیت کنش مند به مخاطب ارائه می دهد؛ به عبارتی با شكل ها و انگاره های خود زندگی به انسان ها و حیات اجتماعی او مدد می رساند. اساساً با توجه به مطالب مذکور ضرورت آموزش اصولی سینما و تئاتر با ماهیت واقعی نه ابزاری آن در جامعه احساس می شود.
آموزشگاه در نظر دارد که با دعوت از اساتید مجرب در این عرصه و برگزاری دوره های تخصصی، علاقمندان را در مسیر درست آموزشی هدایت کند تا علاوه بر آشنایی پایه ای و اصولی هنر جویان، آغاز گر حرکتی فرهنگی در سطح کلان باشد.
ویژگی های بارز آموزشگاه
1- حضور اساتید برتر تئاتر و سینما کشور جهت برگزاری کارگاه های تخصصی در رشته های مختلف
3- سیاست گذاری آموزشگاه بر این مبنا است که هنر جو بیش از آنچه شهریه پرداخت می کند مطلب بیاموزد. بر این اساس، ساعت های آموزش نسبت به شهریه ای که پرداخت می شود، بیشتر است
5- برگزار کننده دوره های تخصصی کلاس بازیگری در جنوب کشور(آموزش هم زمان اسب سواری، یوگا و تایچی ، شنا، شمشیر بازی و آواز)
7- معرفی و حمایت از هنر جویان برتر دوره های مختلف، جهت حضور در پروژه های فیلم و تئاتر
9- ارزشیابی مستمر میان دوره ای از هنر جو، جهت اطلاع از روند آموزش و یادگیری
2- مدرسین ؛ ترکیبی از اساتید دانشگاه تهران و شیراز، تلویزیون(صدا و سیمای فارس) و جوانان مستعد فارغ التحصیل رشته ی هنر با گرایش های مختلف
4- سرفصل دروس در بعضی از رشته ها ی شاخص(بازیگری و کارگردانی)، کاملا به صورت تخصصی تبیین شده است (از جمله: جامعه شناسی هنر، تاریخ سینما، موسیقی در فیلم و تئاتر و…)
6- هنر جویانی (در رشته های مختلف) که در جشنواره های داخلی و خارجی جایزه کسب کنند به ترتیب 50 و 100 درصد شهریه به آن ها باز گردانده می شود. و علاوه بر این در یک رشته ی دلخواه به صورت رایگان می توانند ثبت نام کنند
8- نظر سنجی مستمر از هنر جویان جهت بهبود کیفیت خدمات آموزشی